Skal du udvide din webshop er satse på kernen?

Hvis der er en webshop som alle har hørt om det sidste års tid, så er det uden tvivl mastodonten Amazon, der er hastigt på vej ind på det danske marked. Vi danskere har længe kunne handle på Amazon, og mange har da også gjort det. I en meget nær fremtid, vil Amazon også komme til at spille en helt central rolle på det danske marked. Det der er så unikt ved Amazon, er at man kan finde mere eller mindre alt på et sted. Det er et stort virtuelt indkøbscenter, hvor man kan finde alt hvad hjertet begærer.

En konkurrent til alle 

At de forhandler stort set alting betyder også, at de på mange måder bliver en konkurrent til rigtig mange eksisterende webshops. Så mens der er mange kunder der spændt venter på den helt store danske lancering, er der uden tvivl også nogle eksisterende webshops, der frygter det. En af de ting som man ser med mange danske webshops, er også at de lidt i stil med Amazon også udvider deres sortiment og spiller på flere heste så at sige.

Man kender det eksempelvis fra CoolShop der startede med at sælge spil og lignende og nu spreder sig udover stort set alle typer af varer fra legetøj, tøj, køkkenudstyr og meget meget andet. Et andet eksempel er InkPro. I mange år har det været en af landets førende forhandlere af blækpatroner originale såvel som kompatible.

Fra mere eller mindre udelukkende at sælge disse typer af produkter, så forhandler InkPro også fladskærme, køkkenredskaber og meget mere. Meget nærliggende sælger de naturligvis også printere. Det er altså endnu et eksempel på en virksomhed, der vælger at sprede deres aktiviteter meget bredere ud for at imødekomme deres kunder. Der er mange, der ikke gider skulle handle en masse forskellige steder, og gerne vil kunne købe alt på et sted.

SEO mæssigt giver det også god mening, at man gør dette. Hvis man i forvejen har et stærkt domæne, med mange indgående links. Så vil det være lettere at komme til at rangere godt i søgeresultaterne på nye produkter. At starte en shop fra bunden, der forhandler alt, vil være en næsten umuligt opgave, men at udvide det eksisterende grundlag kan vise sig at være meget profitabelt.

 

Skriv et svar